Потребна ви е помош?
+389 (02) 2520999

Услови за користење

ПОЛИТИКИ И УСЛОВИ ЗА КОРИСТЕЊЕ
 
Политики за користење на системот за електронска трговија.
 
Со самиот пристап на интернет страницата на Крусел Д.О.О.Е.Л и при нарачка на производите/услугите, давате согласност дека ги прифаќате условите од оваа Политика за користење на системот за електронска трговија.
 
Крусел Д.О.О.Е.Л ги задржуваат правата за промена на овие политики и услови во секое време, а промените ќе бидат истакнати на оваа страница.
 
1. ПОЛИТИКА ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ НА КОРИСНИЦИТЕ НА КАРТИЧКИ
 
Крусел Д.О.О.Е.Л ќе ги користи личните податоци во согласност со Законот за заштита на личните податоци и со други соодветни регулативи на Република Македонија. Нема да ги објави личните податоци пред ниедна трета страна, освен во случаи каде што тоа е дозволено или законски пропишано, со цел да ги искористи своите права или да ги заштити своите интереси или да постапи во согласност со судските наредби или други правни или регулативни потреби. Како лични податоци се сметаат: Име, Презиме, ЕМБГ, адреса, е-маил адреса и сл. Купувачот гарантира за точноста на внесените податоци. Крусел Д.О.О.Е.Л не сноси никаква одговорност доколку внесените податоци не се точни.
 
2. ПОЛИТИКА ЗА ЗАШТИТА НА ДОВЕРЛИВИТЕ ПОДАТОЦИ И ИНФОРМАЦИИ
 
Крусел Д.О.О.Е.Л ги превзема сите потребни мерки за заштита на личните податоци, со цел да спречи загуба, кражба и злоупотреба, како и неавторизиран пристап, промена или уништување. Крусел Д.О.О.Е.Л за целото времетраење на трансакцијата нема увид во бројот, датумот, валидноста и сигурносниот код на вашата платежна картичка, ниту пак има пристап до било какви информации поврзани со вашата сметка во банка. Податоците се внесуваат на веб страната на процесинг центарот кој ги процесира трансакциите за on line плаќање.
 
3. ПОЛИТИКА И УСЛОВИ НА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПРОИЗВОДИТЕ/УСЛУГИТЕ
 
Оваа Политика се однесува на испорака на производи порачани по електронски пат, при што производите ќе бидат испорачани преку Македонска Пошта АД Скопје, Глобко Логистик Скопје, Карго Експрес, Спиди Деливери на адресата која е наведена во порачката.
 
Производите и нивните цени ќе бидат истакнати на оваа интернет страницата.
Плаќањето на производите може да биде со кредитна/дебитна картичка.
 
Поштенските трошоци се вклучуваат при нарачката во крајната цената на производот.
 
За сите дополнителни прашања во врска со начинот на нарачка и испорака можете директно да не контактирате телефонски или да поставите прашање во делот за контакт.
 
4. ПОЛИТИКА НА ПОВРАТ НА СРЕДСТВА ПО ТРАНСАКЦИЈА СО ПЛАТЕЖНИ КАРТИЧКИ
 
Крусел Д.О.О.Е.Л ќе врши поврат на средствата на купувачот, доколку биде направена погрешна уплата а правото може да се оствари со доставување писмено барање и доказ за уплата, во кое ќе се наведе датум кога е извршена погрешната уплата и во кој износ.

Компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л обезбедува интернет услуги преку својата веб страница на доменот krusel.mk, на World Wide Web интернет мрежата. Услугата се состои од обезбедување на сервисни информации, управување со содржини и вршење на финансиски трансакции.

Условите за користење пропишуваат услови и правила за крајните корисници, и се поврзани со користење на веб-сајтот krusel.mk. Крајните корисници изјавуваат дека се согласуваат со Општите услови за користење и се согласуваат да го користитат веб-сајтот krusel.mk во согласност со нив. Правото на користење на веб-сајтот е лично право на корисникот, и не може во никој случај да се пренесат на други физички или правни лица, или било кој корисник овластен да потпишува, други поединци или правни лица. Крајниот корисник е лично одговорен за чувањето на доверливоста на лозинките, каде што тие постојат како такви. Крајниот корисник е запознаен со фактот дека понекогаш се доведува до прекин на услугите, или за настани кои се надвор од контролата на Крусел Д.О.О.Е.Л и се согласува дека компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л не е одговара за било каква загуба на податоци што може да се случи за време на преносот на информациите на интернет. Крајниот корисник се согласува и прифаќа дека пристапот до Интернет понекогаш може да биде прекинат, привремено недостапен или исклучен.

Компанија Крусел Д.О.О.Е.Л го задржува правото во секое време да ги менува или прекине трансакциите и размената на податоците во било кој сегмент на бизнисот, без ограничување, вклучувајќи ја и содржината, и опремата потребна за пристап или употреба на овој сајт. Покрај тоа, компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л може да престане да испраќа информации, или било кој тип на информации, може да го менува или да прекине било кој начин на пренос на податоци, може да ја промени брзината на пренос на податоци, како и сите други карактеристики. Со користење на веб-страната крајниот корисник се согласува дека е запознаен и се согласува со Општите услови за употреба.
Компанија Крусел Д.О.О.Е.Л на крајниот корисник му препорачува: Ако со условите за користење не се согласуваат, или ако се помлади од 14 години, да се воздржат од употреба на овој веб-сајт.

Компанија Крусел Д.О.О.Е.Л го задржува правото во секое време, и без претходна најава, ако смета дека е потребно, да откаже или модифицира било кој од наведените општи бизнис услови и употреба и / или Договор за доверливост.

Поради тоа, се препорачува на крајните корисници од време на време повторно да ги прочитаат информациските содржани во општите услови за употреба и Полиса за Приватност на податоци, за да бидете информирани за ваквите промени. Континуирана употреба на веб-страница се смета дека крајниот корисник се согласува со новите изменети Општи услови за употреба и Договор за доверливост. Крајниот корисник е одговорен за сопствената компјутерска опрема, вклучувајќи го целиот софтвер и хардвер кој го поседува и користи, како и друга опрема потребна за пристап и користење на Интернет и сите поврзани трошоци. Компанија Крусел Д.О.О.Е.Л не е одговорна за било каква штета на опремата на крајниот корисник кои можат да произлезат со користењето на Интернет.

Овој сајт е во приватна сопственост. Сета меѓусебна комуникација и интеракција која се одвива преку веб-сајтот треба да биде во согласност со Општите услови за употреба. Крајните корисници не треба да ја користат оваа веб-страница за да објават или да пренесуваат било какви материјали кои се со заканувачка содржина, или на кој било начин ги кршат правата на другите, било каков материјал кој по својата природа е незаконски, со навредливи, клеветнички, пораки или ја крши приватноста, што е вулгарен, неприлична, или на друг начин непристоен во комуникацијата, која ги охрабрува нелегалните активности или на друг начин го крши кој било пропис, и дека без изречна писмена согласност од Крусел Д.О.О.Е.Л, нема да содржи реклама или која било понуда чии производи и услуги не се во сопственост на Крусел Д.О.О.Е.Л. Крајниот корисник не треба да го користи овој сајт за рекламирање или да вршење каков било комерцијален, религиозен, политички или не-комерцијален публицитет. Сите материјали содржани на веб-сајтот krusel.mk се ексклузивно право на компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л, или се користат со писмена дозвола од носителот на авторските права и на носителот на правата за трговски марки и / или дизајн. Секое копирање, дистрибуција, пренос, објавување, поврзување, длабоко поврзување, или друг начин на модифицирање на овој веб-сајт без изречна писмена согласност од Крусел Д.О.О.Е.Л е СТРОГО ЗАБРАНЕТО!

Прекршување на општите услови и употреба можат да доведат до покренување на граѓанска постапка и / или на гонење против сторителите за прекршување на авторските права, заштитниот знак и права или правата на која било друга форма на интелектуалната сопственост. Веб-сајтот содржи материјал заштитени со авторски права, заштитен знак, дизајн и други информации кои се опфатени со другите правни лица или ентитети, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на текст, софтвер, слики, видео клипови, графика, музика, звук, и целата содржина на веб-сајтот krusel.mk, во согласност со македонските прописи. Крајните корисници не можат да ги изменат, објавуваат, пренесуваат, да учествуваат во трансферот или продажба, создаваат изведени дела, или на било кој начин експлоатираат било која содржина, во целост или во дел. Крајниот корисник може да ги превзема, печати и чува авторските права и материјали само за нивна сопствена употреба. Не е дозволено копирање, редистрибуција, реемитување, објавување или комерцијална експлоатација на превземениот материјал без предходна писмена согласност од Крусел Д.О.О.Е.Л и носителот на авторските права. Крајниот корисник не смее на овој веб-сајт да ја поставува, објавува или на друг начин стави на располагање било какви материјали кој се предмет на авторски права, заштитен знак или други права на интелектуална сопственост, без директна согласност на носителот на тие права. Компанија Крусел Д.О.О.Е.Л не е обврзана да го извести крајниот корисник, или да му помогне да се утврди дали материјалот е предмет на авторски права. Крајниот корисник е исклучиво одговорен за било каква штета што може да резултира од прекршување на авторски права, заштитен знак и друга злоупотреба на правата на интелектуалната сопственост, или било кои прашања кои произлегуваат во врска со објавувањето на таквиот материјал.

Со поставување материјали на јавниот дел на оваа веб-страна, крајниот корисник изјавува дека носителот на правата на овие материјали, експлицитно и дозволува на компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л времено или просторно неограничено, бесплатно, постојано, неповратно, не-ексклузивно право и лиценца за користење, репродуцирање, модифицирање, адаптирање, објавување и дистрибуција на таков материјал (делумно или во целост). На крајниот корисник е дозволено споделување на други крајни корисници кои што пристапуваат на право на гледање, или репродукција на овој материјал за нивна сопствена употреба. Со ова крајниот корисник и дава на право на компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л да модифицира, копира, објавува и дистрибуира било каков материјал достапен на крајниот корисник на веб-сајтот krusel.mk. Крајниот корисник изречно се согласува дека со користењето на веб-страната на krusel.mk исклучиво е одговорен на крајниот корисник така што компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л не гарантира (I) за последиците кои можат да резултираат од употребата на оваа веб страна, или (II) НА ТОЧНОСТА, ДОВЕРЛИВОСТА ИЛИ СОДРЖИНАТА НА НЕКОИ ИНФОРМАЦИИ, услуги или стоки направени преку оваа интернет страница. Одговорност на крајниот корисник се однесува на сите штети или можни повреди предизвикани од било каква грешка, исклучок, прекин, бришење, дефект, доцнење во операција или пренос, компјутерски вирус, комуникациска пауза, кражба или уништување или неовластен пристап, измена или злоупотреба, раскинување на договорот, несоодветно однесување, небрежност или било која друга акција. Крајниот корисник експлицитно потврдува дека компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л не се одговорни за било какви навредливи, несоодветни или незаконски однесувања на крајниот корисник или од трети страни и дека ризикот од штетата што може да се случи како резултат на она што се наоѓа на крајниот корисник.

Во никој случај компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л нема да биде одговорна за било каква штета што може да резултира од употреба, или за неможноста да ја користите оваа веб-страница. Крајниот корисник експлицитно потврдува дека условите на ова поглавје се применуваат на целата содржина на веб-страница. Во прилог на горенаведените барања, компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л нема да биде одговорна, без оглед на причината или траење, за грешки, неточности, или други дефекти, несоодветност или неизвесност, на информациите содржани на овој сајт, како и за било какво одложување или прекин во преносот на информации до крајниот корисник за какви било штета или загуби кои произлегуваат од тоа. Никој од горенаведените партии ќе биде одговорен за какви било штета или загуби од трети страни, вклучувајќи губење на профит. Компанија Крусел Д.О.О.Е.Л не е одговорна за било каква содржина која како корисник, претплатникот или неовластено корисникот може да ги постави на веб страната. Компанија Крусел Д.О.О.Е.Л го задржува правото да модифицира, адаптира, промена, врши бришење или отстранување на било која содржина што се смета дека е несоодветна. Крајниот корисник признава дека сите дискусии, коментари, приватни пораки, јавни а не од приватен карактер, а со тоа и вработените во компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л може да ја следи комуникацијата на крајните корисници без нивно знаење или експлицитна дозвола. Крајниот корисник се согласува да ја обештети, а нема да ја смета одговорна компанија Крусел Д.О.О.Е.Л против сите барања за надомест на штета и трошоци, вклучувајќи правни трошоци, кои можат да произлезат од користењето на веб-страната на крајниот корисник. Компанија Крусел Д.О.О.Е.Л може да го прекине деловниот однос со било која од нашите крајни корисници во секое време. Компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л го задржува правото да ги прекине веднаш било кои лозинки или сметки на Корисникот во случај на несовесно однесување од страна на крајниот корисник. Копмпанијата Крусел Д.О.О.Е.Л, во своето дискреционо право го смета како неприфатливо, како и во секој случај на неусогласеност со Општи Услови и употреба од страна на крајниот корисник.Krusel е со регистриран заштитен знак на Крусел Д.О.О.Е.Л и затоа сите права во однос на оваа тема се експлицитно задржани. Krusel.mk е регистриран домен на компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л Компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л, е дистрибутер (а не издавач) на содржина обезбедена од трети страни и крајните корисници. Компанија Крусел Д.О.О.Е.Л не гарантира за точноста, комплетноста или корисноста на било која содржина, ниту за можноста за ПРОДАЖБА или ПРИЛАГОДУВАЊЕ ЗА КОЈА БИЛО ОДРЕДЕНА ЦЕЛ.

Компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л не е одговорна за точноста или веродостојноста на секое мислење, совет или изјава која е објавена на веб-сајтот Krusel.mk, од никого кој не е овластено лице на компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л. Под никакви околности компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л нема да биде одговорна за било каква загуба или штета кои произлегуваат од она што на крајниот корисник се потпира на информациите добиени преку веб-сајтот Krusel.mk. На крајниот корисник лежи одговорноста да се оцени точноста, комплетноста или корисноста на било која информација, мислење, став, совет или други содржини достапни преку веб-сајтот krusel.mk. Седиштето на компанијата Крусел Д.О.О.Е.Л е во Скопје, Р.Македонија. Правни спорови кои можат да произлезат како резултат на користење на вебсајтот (освен ако со посебен договор не е поинаку наведено) се под јурисдикција на судот во Скопје.